Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo se zastavilo o betonový sloup, hasiči museli jednu osobu z vozidla vyprostit

Jednotka profesionálních hasičů HZS MSK z Karviné zasahovala v noci ze soboty na neděli 24. 11. 2013 u vážné dopravní nehody, která se stala v Petrovicích u Karviné. Škoda Pick-up zde skončila na silnici v betonovém sloupu, dva cestující ve věku 21 let byli zraněni. Hasiči museli vyprostit spolujezdce, řidič byl při příjezdu hasičů mimo vozidlo.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce před sobotní půlnocí. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Karviná.

Hasiči vyprostili pomocí hydraulických nůžek jednadvacetiletého spolujezdce v pick-upu, který měl zaklíněné nohy. Předali jej týmu ZZS MSK. Havarované auto zabezpečili před požárem.

Jednadvacetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném automobilu a o jeho vyproštění se museli postarat hasiči. Utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny, jeho stav lékař diagnostikoval jako vážný. Záchranáři poskytli postiženému ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče a následně jej transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Druhý, stejně starý účastník nehody, byl ošetřen rovněž s poraněním dolní končetiny, hlavy a také horní končetiny. Jeho zranění se jevila jako středně těžká a posádka rychlé zdravotnické pomoci pacienta přepravila do karvinské nemocnice, kde byl předán do další péče na chirurgické ambulanci.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet