Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Felicie zřejmě začala hořet od zapalovače

Při letošním velmi teplém jarním počasí si budeme muset co nejdříve zvyknout na to, že už i dubnové pálivé sluníčko může vyvádět neočekávané kousky. V Ostravě-Hulvákách patrně dopomohlo i k požáru osobního auta.

Proto vyzýváme uživatele aut k větší opatrnosti a nenechávání hořlavých věcí a látek uvnitř čtyřkolových miláčků, zvláště za okny.

K nahlášenému požáru odpadků vyjížděly v úterý 24. 4. 2007 odpoledne dvě cisternové stříkačky ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Ostrava-Fifejdy. Ve skutečnosti ale v Gollově ulici hořela zaparkovaná Škoda Felicia. Od felicie už před příjezdem jednotky chytila i fasáda dvoupatrové vily, která slouží jako sídlo firmy, rovněž popraskala okna v přízemní dílně. Požár se naštěstí podařilo hasičům lokalizovat a uhasit již za čtvrt hodiny.

Požár vznikl s největší pravděpodobností od zapalovače, který odložil řidič auta i s cigaretami za přední sklo a po jeho odchodu na něj začalo působit silné jarní sluníčko. Škoda na vozidle je asi 100 tisíc korun, na domě asi 50 tisíc korun.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet