Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion naložený 40 tunami železa havaroval v obci Lidečko na Vsetínsku, na místo byl povolán i ZÚ Hlučín

Komplikace způsobila dopravní nehoda kamionu naloženého asi 40 tunami železa, který havaroval v obci Lidečko na Vsetínsku. V 08:31 hodin byly na místo nehody vyslány jednotky profesionálních hasičů stanic Valašské Klobouky a Vsetín.

Kamion zůstal po sjetí z komunikace zaklíněn ve svodidlech nad srázem koryta potoku a hrozilo jeho převrácení. Hasiči zajistili celou soupravu proti pohybu a do koryta potoku instalovali norné stěny pro zachycení případného úniku nafty z nádrže tahače.

Ve spolupráci s provozovatelem vozidla byly zajištěny vyprošťovací automobily. Po dobu zásahu našich jednotek byla doprava v místě nehody řízena kyvadlově a to jak policisty, tak i hasiči. Velitel zásahu si také vyžádal spolupráci správce komunikace pro ošeření zledovatělého povrchu cesty. Po dobu vyprošťování soupravy byla komunikace zcela uzavřena.

V 11:40 hodin dorazil na místo události vyprošťovací automobil zabezpečený provozovatelem havarované soupravy. Po kompletní uzavírce komunikace byl uskutečněn pokus o vyproštění soupravy. Jak se ale následně ukázalo, vyproštění bylo „nad síly“ přistavené techniky.

V 12:30 hodin byla proto na základě žádosti velitele zásahu povolána na místo události těžká technika Záchranného útvaru HZS Hlučín. Po jejím příjezdu budou vyproštovací práce pokračovat.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet