Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali uvízlý autobus na Bruntálsku pomocí jeřábu Demag/Terrex, pomáhala Tatra T815

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) z Ostravy a Bruntálu zasahovaly v pondělí 25. 11. 2013 ráno a dopoledne ve Václavově u Bruntálu u nehody autobusu, který skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči jej zpět na kola na silnici vytáhli pomocí silného jeřábu Demag/Terrex a vyprošťovacího speciálu Tatra 815.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí po půl šesté ráno. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Bruntálu. Hasiči nejprve osvobodili několik cestujících otevřením dveří, nehoda se obešla bez jejich zranění.

Po zhodnocení nehody byla na vyproštění autobusu povolána druhá jednotka HZS MSK – ze stanic Ostrava-Zábřeh – se silným jeřábem Demag/Terrex a pojízdnou dílnou. Hasičům se povedlo autobus vytáhnout bez úniku provozních kapalin a dalších škod pomocí ostravského jeřábu a vyprošťovací Tatry 815 ze stanice v Bruntálu.

Během pondělního rána – cca od 5:30 do 10:00 hodin – vyjeli hasiči v Moravskoslezském kraji celkem k 11 dopravním nehodám, kde byla nutná jejich asistence, odpoledne (do 14:30) k dalším dvěma.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet