Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Albrechtické přebory posádek hasičských automobilů 2007

Vážení kolegové hasiči, Sbor dobrovolných hasičů v Albrechticích nad Orlicí si Vás dovoluje pozvat na netradiční hasičskou soutěž.

JAK TO BYLO LONI
Na zahradě u pana hajného leží raněná kachna Agáta, kolem hoří les a je na hasičích, aby ji z toho pekla vysvobodili. Na zasahující hasiče čekala velmi záludná trať, na které se museli vypořádat se složitou trasou příjezdu k místu sání s polomem stromů, plotem u hájovny, vzrostlým lesem a nakonec ještě transportem raněné kachny do zdravotnického zařízení.
Mnozí měli při transportu ještě neplánovanou resuscitaci a jedni dokonce v cíli porodili krásné kachňátko a to zcela revolučním způsobem, který u opeřenců již nepočítá s vejcem. Družstvo Solnice předvedlo, jak může soutěž vypadat, a jelikož se běželo dvoukolově, jedno kolo obětovali na oltář zábavy přihlížejících diváků. V úvodu nás varovali, že poběží se psem, ale to jsme ještě netušili, co nás čeká. Nakonec nám doktor, velitel, pošťák a psovod předvedli divadlo, které si zasloužilo cenu za estetický výkon..

O CO PŮJDE LETOS
Po úspěšném nultém ročníku jsme pro Vás připravili první ročník, v němž jako loni budeme zachraňovat kachnu Agátu, která se nenechá ponaučit a už je zase v .....
Solničtí nás přivedli na úpravu pravidel, kdy družstva poběží dvoukolově, jedno kolo na rychlost a druhé pro zábavu, nebo obě pro zábavu. Dále o přestávce proběhne soutěž strojníků v jízdě zručnosti, se kterou si zkušení řidiči poradí bez problémů.
Na soutěži nebudete platit startovné a každé družstvo si odnese nějakou cenu. Družstva, která se umístí, čekají praktické výhry, v minulém ročníku to byly proudnice, hadice, kniha o hasičských autech, balíček pro celé družstvo a tak.
Během soutěže a po jejím skončení Vás čeká zábava při reprodukované hudbě a stánky nacpané jídlem, pivem a pochutinami.

PRAVIDLA SOUTĚŽE
• Počet členů jednoho družstva 5 až 8 kusů hasičů, ženy nevyjímaje.
• Jedno kolo pro zábavu a druhé na čas.
• Hodnotí se estetický dojem a čas = dvě rozdílné kategorie.
• Start je cca 100 m od místa sání.
• Vše je uloženo ve vozidle na svém místě.
• Ze startovní čáry se členové družstva přemístí do vozidla.
• Družstvo se dopravuje k místu sání ve vozidle.
• Sání z přírodního zdroje – řeka.
• Dopravní vedení 4 B, útočné 2 × 2 C.
• Ti, co jsou na proudnicích, zachraňují kachnu, která může být zachráněna až po sestřelení terčů.
• Ostatní všemožně pomáhají.
• Konec pokusu je v okamžiku, kdy se kachna dostane do shromaždiště raněných.

V letošním roce bude mít kachna Agáta potíže ve mlýně, bude na Vás, kdo ji dostane ven a zachrání před jistou smrtí smrťoucí. Namastěte si svaly, připraveno je mnoho nástrah včetně mouky dvounulky.

Soutěž se koná 23 června 2007 od 12 hodin v krásném prostředí parku u elektrárny v Albrechticích nad Orlicí. Občerstvení a hudba v plném rozsahu zajištěna. Koupání v řece povoleno a doporučováno. Stanování možné na louce u parku. Prezentace od 11 hodin.
Družstva, která se budou chtít zúčastnit, prosím o potvrzení účasti a to až do 22. června (ať víme, kolik připravit cen a tak).

Za albrechtické hasiče se na Vás těší
Jiří Proche
tel.: 607 821 885


sdh.albrechtice@seznam.cz

akebia@akebia.cz


Ilustrační foto: www.tiaczech.com

-wap-
Sdílet