Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pochvala potěší

V časopise Veřejná správa číslo 15 letošního roku, který odebírá většina městských a obecních úřadů i členů zastupitelstev obcí, vyšel zajímavý článek autora Ing. Karla Vodičky s názvem Pokus o pohled na správu obecního majetku.

V docela obsáhlém článku autor popisuje fungování ekonomika místních samospráv z hlediska zákonů o fungování obecního a krajského finančního systému a mj. v něm popisuje oblasti správy majetku. V deseti kapitolách popisuje jednotlivé odbory obcí a mezi nimi i Majetek požární ochrany. Tato kapitola je pro nás velmi povzbudivá, a proto Vám přináším její doslovnou citaci:

„Majetek požární ochrany a jeho správa je brilantním příkladem hospodaření s ním. Rozvrstvení majetku mezi nemovitý (budovy) a movitý majetek (dopravní a další speciální technika) je vcelku rovnoměrné a majetek spravují profesionálně i fyzicky zdatní správci. Každá věc má své místo, svůj servis a pravidelné technické a revizní prohlídky. Jde o složitý systém provozu, správy a provádění navazujících logistických činností. Škoda, že ředitelé škol, nemocnic, domovů důchodců nechodí pravidelně právě k hasičům na odborné exkurze.“

Je zapotřebí k tomu něco dodávat?

Jiří Sucharda, požární preventista města Varnsdorf

Ilustrační foto: hasiči Varnsdorf

-wap-
Sdílet