Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo na namrzlé vozovce na střeše, zraněného řidiče vyprostili z vozidla přivolaní členové Horské služby a místní dobrovolní hasiči

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách byli po osmé hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Deštnou v Orlických horách a Sedloňovem.

Řidič osobního vozidla Opel Astra nezvládl na namrzlé vozovce řízení, sjel do příkopu a převrátil se na střechu. Zraněného muže vyprostili z vozidla přivolaní členové Horské služby a místní dobrovolní hasiči. Ti poskytli nezbytnou předlékařskou pomoc a ve spolupráci s profesionálními hasiči se o řidiče postarali až do příjezdu pozemní záchranné služby. Zraněný muž byl následně převezen do nemocnice.

Zasahující hasiči zabezpečili osobní vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Z poškozeného auta unikly provozní kapaliny, které zasypali sorbentem. Následně otočili vůz zpět na kola a pomocí navijáku od zásahového vozidla jej vytáhli z příkopu a odtáhli na polní výjezd mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet