Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda na dálnici D1

V sobotu 28. 4. 2007 v 21:56 hodin byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina oznámena dopravní nehoda na 66. km dálnice D1 ve směru na Prahu.Přidány fotografie z DN

Při dopravní nehodě došlo ke střetu maďarského kamionu Scania s 2 kravami. Následně do kamionu narazil osobní automobil Ford Escort. Při této dopravní nehodě došlo ke zranění 2 osob, které si odvezla Zdravotnická záchranná služba. Jedna z krav byla na místě usmrcena a jedna zraněna – ta byla později utracena přivolaným veterinářem.

Hasičům byla nahlášena další zatoulaná kráva cca na 67. km dálnice D1 také ve směru na Prahu. Než hasiči stačili zaběhlé zvíře odchytit, stalo se příčinou tragické dopravní nehody osobního automobilu VW Golf, při které byly 2 osoby na místě usmrceny.

Na 67. km dálnice došlo i k poslední nehodě osobního automobilu, který nedobrzdil a narazil do sraženého zvířete. Tato nehoda se naštěstí obešla pouze se škodou na majetku.

Kolem půlnoci dostali hasiči zprávu, že kolem dálnice se toulá dalších 6 kusů krav. Došlo k odchytu zvířat.
Na místě dále probíhala spolupráce s Policií ČR při vyšetřování dopravních nehod. Hasiči uklízeli dálnici, pomáhali odtahové službě a celkově zajišťovali místo nehody.

Zásah byl ukončen po druhé hodině ranní. V době zásahu byla dálnice vždy aspoň jedním pruhem průjezdná.

Hasiči na dálnici D1 v souvislosti se zatoulanými kravami zasahovali již v ranních hodinách v sobotu 28. 4. 2007 u dopravní nehody osobního automobilu, u které došlo ke škodě na majetku.

Info: HZS kraje Vysočina

Ilustrační foto: VáclavPorkát/Po­žáry.cz

-wap-
Sdílet