Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli nedbalosti shořela střecha domu

Šest požárních jednotek včera (1. května 2007) vyjelo k požáru rodinného domu v Herlíkovicích na Trutnovsku. Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 15:14 hodin. Hořet začalo v podkroví jednoho z řadových rodinných domů.

Územní odbor Trutnov

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dále dobrovolní hasiči z Hostinného, Špindlerova Mlýna, Vrchlabí 3–Podhůří, Černého Dolu–Čistá a Dolní Branné.

Již při příjezdu první jednotky na místo události byl vidět hustý kouř vycházející z prohořelé střešní konstrukce. Hasičům se během hodiny a půl podařilo zabránit rozšíření požáru i na přilehlý dům. Po lokalizaci provedli rozebrání poškozené střechy a dohašení skrytých ohnisek požáru uvnitř sendvičové konstrukce domu. Hmotná škoda na domě byla vyčíslena na 450 tisíc korun, včasným a účinným zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 1,5 mil. korun. Požár způsobila nedbalost majitelky domu – kouření v podkroví domu. Žena se nadýchala zplodin hoření a musela být ošetřena záchrannou službou. Nikdo další nebyl zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet