Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážně vypadající nehoda dvou kamionů u Smilovic zastavila železniční dopravu

Dne 4. 12. 2013 krátce před 17. hodinou byla ohlášena dopravní nehoda dvou nákladních vozidel. Ke srážce došlo přímo na přejezdu v obci Smilovice – Újezd. Jednalo se o přejezd na trati Mladá Boleslav – Nymburk.

Na místo události byly vyslány dvě profesionální jednotky HZS SČK a také dvě jednotky SŽDC. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce dvou nákladních vozidel přímo v prostoru přejezdu.

Jednalo se o vozidlo pro přepravu automobilů (prázdný) a nákladní vozidlo se dřevem. Kamiony se střetly při vzájemném objíždění. Kamion se dřevem pokračoval dál kolem výstražného zařízení a spadl do příkopu vedle železniční trati. Jednotky PO provedly kompletní protipožární opatření a zamezily úniku provozních hmot. Lehce zraněného řidiče kamionu ošetřila na místě posádka ZZS. Místo události bylo předáno drážním jednotkám, které budou řešit vyproštění kamionu a zprovoznění trati.

Na místo se dostavila Policie ČR DI Mladá Boleslav, která provedla úkony k šetření příčiny dopravní nehody. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol. U řidiče, který nehodu zavinil, Policie naměřila 1,5 promile alkoholu.

Sdílet