Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár popelnice způsobil škodu 100.000,– Kč, hasiči zachránili dům i osobní vozidlo

Žhavý popel do plastové popelnice nepatří. Tuto větu už bylo z úst hasičů slyšet při různých příležitostech mnohokrát. A také mnohokrát už hasiči vyjeli k požárům, za jejichž příčinou stála právě taková nedbalost. To, že hasiči svá varování myslí vážně dokládá i dnešní událost, ke které došlo v městské části Uherského Brodu – Těšov.

V 14:18 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů z Uherského Brodu a Vlčnova. Celkem čtyři cisternové automobily zamířily na místo hlášeného požáru garáže.

Jak bylo následně zjištěno, došlo k požáru plastové popelnice, která byla umístěna u vrat garáže rodinného domu a to na pozemku dvoru. Plameny se rychle přenesly na vrata garáže a dále se šířily na blízké stropní konstrukce objektu.

Za použití jednoho „C“ proudu a vysokotlakého proudu se hasičům podařilo požár rychle lokalizovat a následně i likvidovat. Po jeho uhašení byl proveden průzkum stropních konstrukcí a půdního prostoru rodinného domu, zde se zde nenachází skrytá ložiska hoření.

Rychlým zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na prostory půdy domu, garáže a v ní zaparkované osobní vozidlo.

Jak následně upřesnil vyšetřovatel hasičů, požár způsobil škodu ve výši asi 100.000,– Kč. Zachráněn byl majetek v hodnotě asi 2 500.000,– Kč. Samotná nedbalost majitelů, která způsobila požár, byla vyřešena pokutou.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet