Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali v Chotěbuzi u nehody s požárem, hasil i řidič

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve čtvrtek 5. 12. 2013 odpoledne v obci Chotěbuz (okres Karviná) u nehody nákladního automobilu DAF s přívěsem a osobního automobilu Renault Clio, který začal hořet. Hasiči dohasili požár auta, asistovali při ošetření zraněné ženy a připravili plochu pro přistání vrtulníku.

Nehoda se stala na silnici I/67 mezi Českým Těšínem a Karvinou pod hraničním mostem do Polska ve čtvrtek odpoledne. Na místo vyjela dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Český těšín a Karviná.

Hasiči společně se ZZS MSK ošetřovali zraněnou ženu a transportovali ji do sanitky. Také připravili přistávací plochu pro vrtulník Letecké záchranné služby. Na místě zásahu řídili dopravu.

Hasiči ochlazovali osobní automobil po požáru, který již před jejich příjezdem uhasil pomocí přenosného hasicího přístroje řidič nákladního automobilu, který vezl strusku. Zabezpečili vozidlo před dalším požárem a na uniklé provozní kapaliny na silnici použili sorbent. Životní prostředí nebylo zasaženo. Po zdokumentování nehody zde hasiči uklidili.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet