Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kanceláře ve Velké Štáhli způsobil škodu za 600 tisíc korun

V odpoledních hodinách 3. prosince byl na tísňovou linku hasičů hlášen požár kanceláří místní firmy v rozsáhlejší administrativní budově. Na místo události vyjeli hasiči ze stanice Rýmařov, Bruntál (včetně výškové techniky), dobrovolní hasiči z Rýmařova, Dolní Moravice a Břidličné.

Po příjezdu na místo události zjistili, že se jedná o požár sice jen jedné kanceláře ale se silným zakouřením, které proniklo na chodby administrativní budovy. Hasiči museli po celou dobu zasahovat v dýchací technice a používat termokameru pro vyhledávání skrytých ohnisek. Ta objevili ve stropní konstrukci.

Požár se rozšiřoval i do půdních prostor. Hasiči jej však včas zlikvidovali. Dostali jej pod kontrolu necelé tři hodiny od nahlášení. Bohužel už po příjezdu hasičů byl požár v prostoru kanceláře v maximální možné fázi. Včasným zásahem hasičů byly uchráněny zbylé kanceláře místní společnosti.

Při požáru se naštěstí nikdo nezranil a škoda na objektu byla předběžně vyčíslena na 600 000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů od hasičů a Policie ČR.

HZS Bruntál
www.izs-br.cz

Sdílet