Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorové pily hasičů v Pardubickém kraji se nezastavily ani za posledních 18 hodin

V souvislosti s nepříjemným počasím – vichřicí a vánicí vyjížděli hasiči Pardubického kraje za uplynulých 18 hodin (pátek od 15 hodiny do soboty 9 hodiny) celkem k 43 událostem.

Hasiči opět odstraňovali zejména popadané stromy na komunikacích v kraji. V pátek v podvečer hasiči ve Vysokém Mýtě provizorně opravovali střechu na dvoupatrovém domě, která hrozila ulítnutím a pádem.

Likvidovat hasiči museli i více než desítku dopravních kolizí. Jednalo se hlavně o vozidla, která zapadla nebo skončila převrácená v příkopech. Například v Červené Vodě zablokovalo vozovku hned několik kamionů. Bylo nutné neprůjezdnou silnici nejprve posypat a poté pomocí bagru a traktoru vyprostit kamiony a silnici postupně opět zprůjezdnit.

Nákladní automobil s pečivem se v sobotu ve 3 hodiny ráno převrátil ve Starém Mateřově. K vyproštění automobilu bylo nutné povolat automobilový jeřáb. Nezraněnému řidiči hasiči poskytli tepelný komfort.

Hodinu po půlnoci hasiči zasahovali u Holetína, kde skončilo v příkopech 5 vozidel. Všechna vozidla byla postupně vytažena. K odtržené lepenkové střeše, která zasahovala do drátů vysokého napětí a požáru trafostanice do Chrudimi vyjížděli v noci hasiči z Chrudimi a Slatiňan. Hasiči spolupracovali s energetiky, střechu odřízli a požár uhasili.

Sdílet