Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na přejezdu ve Zlíně

Dne 4. 5. 2007 v 04:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů ČD z Přerova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Podvesná došlo k dopravní nehodě na nechráněném železničním přejezdu mezi osobním autem zn. Š Fabia a osobním vlakem.

Řidič osobního auta, jedoucího od nemocnice, vjel na nechráněný železniční přejezd v době, kdy se od Vizovic blížil osobní vlak. Došlo ke vzájemnému střetu a vlak tlačil auto po kolejišti asi dvacet metrů do prostoru nedaleké zastávky.

Ve vlakové soupravě cestovalo na devadesát osob a nikdo z nich nebyl při nehodě zraněn. Řidič osobního auta utrpěl jen lehké zranění, které bylo ošetřeno na místě Zdravotnickou záchrannou službou. Dopravní nehoda zablokovala železnici a důležitý dopravní bod, který omezil i městskou hromadnou dopravu. Pro cestující byla zřízena náhradní autobusová přeprava.

Hasiči na místo museli později vyslat i speciální vyprošťovací vozidlo, kterým byl teprve oddělen vrak osobního auta od vlakové soupravy. Silniční doprava byla uvolněna až krátce před sedmou hodinou ranní. Hasiči vrak auta z kolejiště vytáhli jeřábem a místo předali k šetření policii a drážní inspekci.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet