Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobruška hostila Mistrovství HZS ČR v nohejbale trojic, vítězství vybojovalo družstvo z Vyškova

Dne 7. září 2017 se uskutečnilo Mistrovství Hasičského záchranného sboru České republiky v nohejbale trojic.

Organizátory byli opět Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje, Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje. Nad mistrovstvím převzal záštitu hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, PhD. Turnaj proběhl na antukovém hřišti požární stanice Dobruška, která má mnohaleté zkušenosti s požádáním soutěží, jelikož se zde každoročně koná Dobrušský pohár v nohejbale.

Do turnaje se přihlásilo 11 soutěžních družstev, která byla rozdělena do dvou skupin. Domácí měli své zastoupení v týmu složeném z hasičů z požární stanice Jičín. Lukáši Hendrychovi, Michalu Kvasničkovi a Josefu Zikmundovi se podařilo postoupit ze základní skupiny do čtvrtfinále. Bohužel se jičínským nepodařilo postoupit dále a skončili tak na 5. místě.

Do semifinálových zápasů postoupila družstva z Blanska (HZS Jihomoravského kraje), Vysočiny (HZS kraje Vysočina), Vyškova (HZS Jihomoravského kraje) a Valašského Meziříčí (HZS Zlínského kraje).

Přestože bylo většinu dne pod mrakem a soutěžící občas zkrápěl déšť, nebyla nouze o skvělé sportovní výkony, které se obešly bez zranění.

První místo vybojovali hasiči Martin Müller, Radoslav Höfer, Martin Špičák a Michal Dočkal z PS Vyškov. Druhé místo si za své výkony vysloužili hasiči Jaromír Poul Zdeněk Dolejší, Martin Karlík a Dušan Vondruška z PS Vysočina.

Třetí příčku pak obsadili hasiči z Blanska ve složení Kamil Štrait, Jaroslav Zhoř a Lukáš Vondál.

Alena Žáková, DiS.
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet