Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Volarech mají nového MANa, část nákladů pokryla státní dotace, zbytek dali hasiči, město a kraj

Volarští dobrovolní hasiči převzali v sobotu 7. prosince 2013 zbrusu novou cisternu MAN CAS 20 od vedení města. Naposledy přebírali volarští hasiči novou cisternu v roce 1984, což je celých 29 let nazpět. Je to tak pro všechny hasiče velký a nezapomenutelný zážitek, uvádí Šumavské noviny.

Na financování nové cisterny, která je postavena na podvozku MAN, dostalo město státní dotaci 1 milion korun, 800 tisíc korun přispěl Jihočeský kraj, 100 tisíc přispěli sami dobrovolní hasiči. Největší finanční částku poskytlo Město Volary ze svého rozpočtu a to 2,6 milionu. Celková cena vozu je tak bezmála 4,5 milionu korun.

Starostka města Bc. Martina Pospíšilová poděkovala hasičům za perfektní práci a ocenila jejich přínos nejen pro město samotné, ale pro celé Volarsko, kde dobrovolní hasiči zasahují. Klíče od nového vozu poté předala veliteli Jaroslavu Vlasovi. Farář poté požehnal novému vozu.


Cisterna byla přivezena do Volar 21. listopadu zástupci firmy ze Slatiňan, kde se zástavba kompletovala. Hned na místě byli podrobně proškoleni tři řidiči strojníci, kteří následně proškolí ostatní hasiče, kteří budou s vozem jezdit na ostré zásahy. Na voze se bude střídat desítka řidičů, podle předem rozdělených služeb.

Podrobnosti o výbavě včetně více fotografií jsou dostupné přímo v článku Šumavských novin.

informace převzaty se svolením Šumavských novin

Sdílet