Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody z Pardubicka

Dne 7. května 2007 v 7:08 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody čtyř vozidel – jednoho nákladního vozidla a tří osobních vozidel. Nehoda se stala na silnici u Medlešic. Silnice se stala zcela neprůjezdnou, protože vozidla zablokovala oba jízdní pruhy.

Při nehodě bylo celkem zraněno 5 osob. Nákladní automobil skončil po nehodě na střeše a začaly z něho unikat pohonné hmoty. Hasiči provedli protipožární opatření u všech havarovaných automobilů a zamezili úniku nafty z nákladního vozidla. Odstraňování následků nehody trvalo několik hodin.

O den dříve v 5:40 hodin byli chrudimští hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici ve Slatiňanech-Škrovádu. Jednalo se o střet tří vozidel. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru odpojením akumulátorů a zamezili úniku provozních náplní.

Další výběr zásahů HZS Pardubickéh kraje

Dne 5. května 2007 ve 14:25 hodin zasahovali hasiči z Poličky a obcí Telecí a Březiny u požáru porostu mezi obcemi Borová a Telecí. Jednalo se o rozlohu 10 × 10 m. Hasiči požár zlikvidovali a v 16:59 hodin se vrátili zpět na základnu.

Dne 5. května 2007 ve 20:40 hodin byli lanškrounští hasiči přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které v Anenské Studánce narazilo do sloupu elektrického vedení. Zraněny byly dvě osoby, které si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba. Hasiči zabezpečili místo nehody proti požáru a zamezili úniku provozních náplní z vozidla.

Dne 7. května 2007 v 5:32 hodin likvidovali lanškrounští hasiči následky dopravní nehody v Ostrově. Tady došlo ke střetu osobního vozidla a cyklisty. Sražený a zraněný cyklista byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili místo nehody a poté se vrátili zpět na základnu

Dne 5. května 2007 ve 23?55 hodin zasahovali holičtí hasiči u požáru osobního vozidla Škoda 120 v Horním Jelení. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 0?10 a zcela zlikvidován byl o deset minut později. Škoda, kterou způsobily plameny, byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun.

V 10:54 hodin byli chrudimští hasiči přivoláni k dopravní nehodě do Markovic. Jednalo se o vozidlo dopravní policie, které směřovalo k nehodě osobního vozidla Škoda. Tato nehoda se stala na kruhovém objezdu v Chrudimi a byla bez zranění. Vozidlo policie ale k nehodě nedojelo. V Markovicích narazilo do mostku a převrátilo se na střechu. Jeden policista měl z vozidla vypadnout a druhého z havarovaného vozu pomohli vytáhnout místní obyvatelé. Na místě hasiči pomáhali záchranné službě s oživováním. Oživovací pokusy byly ale marné, oba policisté svému zranění na místě podlehli. Silnice byla uzavřena až do odpoledních hodin.

V 15:12 hodin zasahovali hlinečtí hasiči u dopravní nehody, která se stala v obci Slavíkov. Jednalo se o kolizi vozidla Ford Mondeo. Hasiči ihned po příjezdu na místo započali s vyprošťováním jedné zraněné osoby, druhou zraněnou osobu si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba. Na místo byl přivoláni vrtulník. Jelikož se jednalo o nehodu, která se stala v okrese Havlíčkův Brod, následky nehody již odstraňovala jednotka hasičů z požární stanice Chotěboř.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kuw-
Sdílet