Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena nezvládla řízení a vjela na koleje u Mutěnic na Hodonínsku, do nemocnice ji transportoval vrtulník

Jednotka HZS Jihomoravského kraje z požární stanice Hodonín vyjela po půl desáté dopoledne k dopravní nehodě na silnici z Hodonína do Mutěnic. Osobní vůz zůstal po nehodě ve vlakovém kolejišti. Hasiči museli zraněnou řidičku z vozidla vyprostit.

Jednotka přijela na místo v 9.43 hodin. U nehody již zasahoval tým zdravotnické záchranné služby. Hasiči zjistili, že osobní vůz vyjel ze silnice a po nárazu do mostku zůstal stát v kolejišti. Operační středisko HZS zajistilo zastavení železniční dopravy v daném úseku.

Podle prvotních zjištění lze předpokládat, že řidička poblíž železničního přejezdu z důvodu mikrospánku nezvládla řízení vozidla, vyjela mimo komunikaci a následně na kolejový svršek. Policisté nyní havárii dokumentují a zjišťují okolnosti, které jí předcházely. Dechovou zkoušku nebylo možné kvůli zranění na místě provést.

uvedl Petr Zámečník, policejní tiskový mluvčí

Zraněná řidička zůstala ve vraku vozu zaklíněná a hasiči ji ve spolupráci se záchrannou službou z vozidla vyprostili. Použili k tomu hydraulické vyprošťovací zařízení.

Na silnici v místě nehody přistál vrtulník letecké záchranné služby, který se zraněnou ženou odletěl do nemocnice. Do jeho odletu musela policie provoz na silnici obousměrně zastavit.

Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a po příjezdu hasičů Správy železniční dopravní cesty jim velitel zásahu předal událost k dalšímu řešení. Vrak vozidla pak společně obě jednotky vyprostily z kolejiště.

Hasiči z Hodonína odjeli v 11.17 hodin zpět na stanici.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet