Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sousedé hasili byt v 8 patře

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun společně s jednotkou SDH města Králův Dvůr, Policií ČR a ZZS Beroun vyjížděla dnes (7. 5. 2007) před 14. hod. k požáru bytového jádra v osmipodlažním bytovém domě v Berouně.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun v počtu 1+10 s technikou CAS 25-IVECO, CAS 32-T815, AŽ30-IVECO, VEA-Hyundai a VEA-Š Fabia společně s jednotkou SDH města Králův Dvůr v počtu 1+4 s technikou CAS K25-LIAZ a VEA-Mitsubishi,
s Policií ČR a ZZS Beroun vyjížděla dnes (7. 5. 2007) před 14. hod. k požáru bytového jádra v osmipodlažním bytovém domě v Berouně.
Po příjezdu jednotky na místo se valil kouř z oken jednoho bytu v nejvyšším osmém podlaží. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár bytového jádra, který hasili 2 sousedé pomocí 1 proudu D25 z nástěnného hydrantu. Z bytu se před příjezdem jednotky zachránila dívka s kočkou. Prvotním zásahem sousedů se požár úspěšně lokalizoval, při hasebním zásahu se ale oba muži nadýchali kouře a s příznaky akutní otravy kouřem byli odvezeni přivolanou ZZS k nemocničnímu ošetření. K občanskému zásahu je nutné říci, že hasební práce před příjezdem jednotky měly rozhodující vliv na relativně nízký rozsah škod způsobených požárem.
Jednotky rozvinuly útočné vedení na 2 C proudy schodišťovým prostorem, k odvětrání schodišťového prostoru a bytové jednotky byl použit přetlakový ventilátor. V průběhu zásahu byl prověřen stav bytové jednotky pod hořícím bytem, rozebrány stavební konstrukce bytového jádra v požárem zasaženém bytě a v obou bytech bylo termovizní kamerou a pyrometrem ověřeno, že nedochází ke skrytému hoření.
Nasazení výškové techniky bylo ztíženo zaparkovanými automobily na nástupní ploše, po ustavení AŽ30 byl připraven další vysokotlaký proud po žebříkové sadě.
Jako záloha na požární stanici Beroun se dostavila jednotka SDH obce Chyňava v počtu 1+8 s technikou CAS K25-LIAZ a OA VW-Transporter.

vrchní komisař
mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje

-kuw-
Sdílet