Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zachvátil autoservis v Havraníkách na Znojemsku, škoda byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc

Informaci o požáru autoservisu v Havraníkách na Znojemsku přijalo operační středisko HZS před půl šestou odpoledne. Požár zničil tři auta a část objektu. Škoda se předběžně vyšplhala na 750 tisíc korun. Příčinu požáru dosud neznáme.

Na místo zásahu přijeli hasiči ze stanice Znojmo a tři jednotky dobrovolných hasičů z Havraníků, Suchohrdel a Šatova. Plameny zachvátily budovu autoservisu o rozměrech asi 30 na 6 metrů. Uvnitř hořela auta i vybavení dílny. Jedno auto hasiči zachránili a z hořícího objektu jej vytlačili ven. Hrozilo také rozšíření požáru na přiléhající rodinný dům.

Hasiči nasadili proti ohni pět vodních proudů. Vzhledem k situaci museli zasahovat v dýchacích přístrojích. V části vyhořelého objektu zastavili plameny ve stropním podhledu. Šíření požáru se jim podařilo zamezit krátce po šesté hodině odpoledne. Plameny se na rodinný dům nedostaly.

Při dohašování požáru využili hasiči termokameru pro odhalení skrytých ohnisek. V 19.40 oznámil velitel zásahu na operační středisko dohašení požáru. Jednotky se postupně začaly vracet na své základny.

Vyšetřovatel HZS přijel v průběhu zásahu na místo a ve spolupráci s majitelem objektu stanovil předběžně škodu na 750 tisíc korun. Vyšetřování a prohlídka požářiště bude pokračovat následující den.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet