Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda uzavřela husovický tunel

Úplné uzavření husovického tunelu ve směru do centra města Brna si dnes dopoledne vyžádalo šetření a odstraňování následků dopravní nehody. Událost byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 8:17 hodin.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Lidické ulici.

Zhruba v polovině tunelu havarovalo vozidlo Hyundai Accent. Auto přední částí narazilo do tzv. SOS výklenku s telefonem na přivolání pomoci v tísni a poškodilo jeho zařízení. Od výklenu se auto odrazilo a skončilo na kolech po cca 30 metrech otočené do protisměru. Současně s hasiči přijela i osádka sanitky Zdravotnické záchranné služby a u vjezdu do tunelu byla hlídka strážníků Městské policie, která dopravu odkláněla na Merhautovu ulici. V tunelu zasahovala i hlídka Policie ČR.

Pasažéři z havarovaného auta byli již mimo vozidlo. Zraněnou 25letou řidičku zdravotníci převezli do nemocnice, na pozorování, do nemocnice byla převezena i její šestiměsíční dcera, která nejevila známky zranění. Spolujezdec na zadním sedadle zraněn nebyl. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a odpojili baterii. Na zasypání uniklého oleje a dalších provozních kapalin spotřebovali cca 20 kilogramů sorbentu. K opravě poškozeného zařízení a povrchu vozovky hasiči zavolali správu tunelu.

Nehodu na tísňovou linku hasičů ohlásil motorista – svědek nehody. Přestože o havárii těsně po události vědělo dohledové centrum tunelu a další záchranné složky, hasičům informaci nepředaly.

Ilustrační foto: encyklopedie.brna­.cz

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet