Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havířovští hasiči zachránili promrzlého psa z rybníka

Jednotka profesionálních hasičů z Havířova zachraňovala ve čtvrtek 12.prosince po poledni psa, který stál uprostřed lehce zamrzlého rybníka v Albrechticích (okres Karviná) minimálně několik desítek minut (možná i hodin) a nemohl se vrátit zpět na břeh. Pouze intenzivně štěkal.

Pes neurčité rasy se zřejmě dostal doprostřed rybníka po tenkém ledě začínající zimy. Hasičům událost oznámili strážníci zdejší obecní policie. Na břehu také čekal muž se salámem, kterému dlouhotrvající štěkot psa vadil. Ten se nakonec do vody (po upozornění hasičů na možná rizika) neodvážil, hasiči si ale od něj voňavou uzeninu „vypůjčili“.

Dva z nich, jeden odborník na čtyřnohé miláčky, se v nepromokavých kombinézách opatrně vydali mělkou vodou s nánosy bahna až k jakési kře tvořené ledem a zmrzlým bahnem, na níž pes stál a vytrvale štěkal. Pes salámem nepohrdl, ale do náruče se mu pak už nechtělo. Hasiči ho ale i tak nakonec chytili. Pejska jeden z nich odnesl v náručí až na břeh, aniž by se ho pokusil kousnout.

Na pevném břehu si psa převzali strážníci. Pro ně přišla další práce – vypátrat majitele, pravděpodobně z Albrechtic, protože pes měl obojek. Odcestoval s nimi na jejich vyhřátou služebnu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet