Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka se převrátila do příkopu

Dne 7. května 2007 ve 14:48 hodin zasahovali hasiči z Hlinska u dopravní nehody dvou vozidel. Jedna osoba byla při příjezdu hasičů v péči Zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody, zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Dne 7. května 2007 v 11:20 hodin zasahovali hasiči u dopravní nehody ve Vendolí. Jednalo se o nehodu dvou vozidel Seat Toledo a Toyota Yaris. Záchranná služba odvezla zraněné do nemocnice. Hasiči pomohli naložit automobil na vozidlo odtahové služby a druhé vozidlo pomocí jeřábu vyprostili.
Ve 21:13 hodin byli svitavští hasiči přivoláni k nehodě automobilu, který skončil v Třebařově na střeše v potoce. Osoby z vozidla byly při příjezdu hasičů již mimo nebezpečí. Hasiči vytáhli vozidlo z vody a postavili ho zpět na kola. Uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem. Odstraňování následků nehody trvalo až do 23:08 hodin.
Dne 8. května 2007 v 9:36 hodin zasahovali hasiči z Poličky a Svitav u kolize kamionu, který svou jízdu skončil poblíž železniční tratě v Borové. Kamion, kterému se při kolizi protrhla nádrž, ohrožoval železniční trať. Hasiči zabránili úniku nafty a postupně odčerpali přibližně 400 l nafty z nádrže kamionu. Na místo byl přivolán i hasičský jeřáb, který pomohl vyprostit kamion. Odstraňování následků nehody trvalo až do 14:58 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 8. května 2007 v 7:45 hodin odstraňovali nasavrčtí dobrovolní hasiči strom, který spadl na komunikaci v Nasavrkách a tvořil tak překážku silničního provozu. V 7:59 hodin odstraňovali hlinečtí hasiči strom, který spadl na vozovku v Trhové Kamenici.
V 17:59 hodin byli hasiči přivoláni k bytovce v Chrudimi, kde mělo dojít k výbuchu televize. Hasiči ihned po příjezdu provedli v bytě průzkum a zjistili, že se jednalo o technickou závadu na televizoru a následný výbuch. Silně zakouřený byt hasiči odvětrali. Majitel bytu byl intoxikován zplodinami hoření a byl předán do péče Zdravotnické záchranné službě.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 7. května 2007 v 18 hodin zasahovali hasiči z Lanškrouna a Tatenic u požáru skládky. Ta se rozhořela v Tatenicích a jednalo se o rozlohu zhruba 5 × 10 m. Požár hasiči zlikvidovali, škoda nevznikla.
Dne 8. května 2007 v 17:57 hodin zasahovaly celkem čtyři hasičské jednotky u požáru kolny, jež přísluší k bytovému domu u nádraží v Chocni. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 18:56 hodin, zlikvidován byl v 19:19 hodin. Škoda je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, pravděpodobně se ale jednalo o nedbalost při použití otevřeného ohně dosud neznámé osoby.
Dne 9. května 2007 v 0:43 hodin zasahovali hasiči z Ústí nad Orlicí a Českých drah Česká Třebová u požáru bývalé Primony v České Třebové. Jednalo se o opuštěný objekt určený k demolici. Požár byl beze škody. Na místě bylo nalezeno zapálené klubko kabelů.

HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč
K požáru skládky do Zdechovic vyjíždělo 7. května 2007 v 18:28 hodin celkem 6 hasičských jednotek. Jednalo se o rozlohu přibližně 50 × 100 m. Hasiči museli použít dýchací přístroje a na likvidaci požáru se podíleli společně se zaměstnanci skládky. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19:54 hodin a zcela zlikvidován byl ve 20:45 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet