Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion smetl ze silnice dvojici osob

Dva muži ve věku 39 a 30 let z Hodonína dnes krátce před polednem zemřeli při dopravní nehodě na Břeclavsku. Nehoda na silnici č. 425 u obce Starovičky byla OS HZS Jmk ohlášena v 11:50 hodin, na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hustopečích­.Aktuálně: přidány fotografie z DN

Zhruba jeden kilometr za obcí Starovičky před odbočkou do Zaječí na krajnici zastavilo vozidlo Škoda 120 s přívěsným vozíkem. Řidič a spolujezdec zřejmě chtěli zkontrolovat náklad na vozíku a vystoupili z auta. Oba muže při tom srazil a na místě usmrtil přijíždějící kamion Mercedes Benz. Zdravotníci museli ošetřit také dalšího, 43letého spolujezdce ze škodovky, kterému se udělalo nevolno. Šestatřicetiletý řidič kamionu při nehodě zraněn nebyl. Silnice byla uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes dálnici D2 a obec Zaječí.

Na havarované škodovce, která skončila zhruba pět metrů mimo vozovku, hasiči udělali protipožární opatření, pomohli zajistit místo nehody a při počátečním usměrňování dopravy. Po vyšetření a zadokumentování události pomohli pracovníkům pohřební služby při naložení ostatků obou obětí a asistovali při nakládání auta a přívěsného vozíku k odtahu. Ve spolupráci se silničáři pak uklidili povrch vozovky.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet