Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří stanic HZS Zlínského kraje byl tento rok posledním

V pátek třináctého, se tento rok naposledy otevřely brány všech stanic profesionálních hasičů Zlínského kraje. I když počasí nebylo ideální a některé z našich stanic procházejí rekonstrukcemi a opravami, nebyla tato letitá tradice přerušena.

Už po deváté hodině se zprvu jednotlivě a později i ve větším počtu začali v prostorách s vystavenou technikou a vybavením hasičů objevovat první návštěvníci. Jako již tradičně se jednalo o školní třídy a malé fanoušky hasičů v doprovodu svých rodičů nebo prarodičů.

Těm, kteří navštěvují naše stanice pravidelně, jistě neunikla nová technika, která byla pořízena v průběhu roku a to především z finančních prostředků programů podporovaných Evropskou unií.

K vidění byly cisternové a speciální automobily, speciální kontejnery, požární plošiny a žebříky, vyprošťovací zařízení, vybavení skupin lezců, paramediků a chemiků a řadu dalšího speciálního vybavení našich jednotek. Tradičně pozornost návštěvníků také vzbudily expozice ochrany obyvatelstva a požární prevence. Samozřejmě nechyběl také oblíbený projekt „Hasík“.

A možná vznikla i další nová tradice. Jako na předchozích dnech i dnes byl na návštěvě centrální stanice Zlín k vidění jeden čtyřnohý strážce.

Závěrem děkujeme všem návštěvníkům, těm pravidelným i těm, kteří dnes přišli poprvé, a budeme se těšit na další návštěvu v příštím roce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet