Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda v Mostech u Jablunkova si vyžádala zásah vrtulníku LZS

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody dvou osobních a jednoho nákladního automobilu na silnici 1/11 v Mostech u Jablunkova.

Operační středisko HZS MSK obdrželo informaci o dopravní nehodě od Zdravotnického operačního střediska ZZS MSK krátce před půl jedenáctou dopolední v sobotu 14. 12. 2013. Na místo zásahu byly ihned vyslány 3 jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice v Třinci a spolu s ní dvě jednotky dobrovolných hasičů z Mostů u Jablunkova a z Jablunkova.

Po příjezdu hasiči zjistili, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních a jednoho nákladního vozidla na frekventované silnici 1/11. Při této nehodě byly zraněny 3 osoby, ani jednu z nich nemuseli hasiči naštěstí vyprošťovat z havarovaných vozidel.

Třicetiletá žena byla poraněna v oblasti páteře a pánve, také dolní končetiny. S posádkami ZZS komunikovala. Poté, co jí poskytli přednemocniční neodkladnou péči, transportovali záchranáři pacientku letecky do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě a předali na tamním urgentním příjmu.

U osmapadesáti­letého muže zasahující lékaři zjistili zranění hrudníku a obličeje. Po ošetření byl pozemní cestou přepraven na chirurgickou ambulanci nemocnice v Třinci.

V péči záchranářů byla rovněž dvacetiletá žena. Neutrpěla žádné fyzické zranění, ale jevila známky akutní stresové reakce. Zdravotníci jí poskytli potřebnou péči. Její stav nevyžadoval transport do nemocnice a po ošetření mohla být ponechána na místě nehody.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření odpojením akumulátorů u havarovaných vozidel, spolupracovali na ošetření zraněných osob s posádkami ZZS MSK. Také byly jímány unikající provozní náplně. Jelikož došlo k většímu úniku, byl velitelem zásahu na místo povolán sorbentový kontejner ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku. K úniku kapalin do životního prostředí nedošlo.

Celý zásah hasičům trval zhruba sedm hodin, kdy po naložení havarovaných vozidel na vozidla odtahové služby uklidili vozovku a vrátili se zpět na své základny.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet