Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlík postupně srazil dva lidi, ani jeden z nich nehodu nepřežil

Dne 13. prosince ve 20:08 cca 1 km před stanicí Luleč srazil rychlík jedoucí ze Šumperku do Brna osobu – ženu bez dokladů, kterou na místě usmrtil. Nehoda se stala v místě, které je veřejnosti nepřístupné (širá trať). Provoz na trati Brno-Vyškov byl zastaven.

Na místo byly vyslány všechny jednotky včetně hasičů ze stanice Vyškov a HZSP SŽDC Brno. Po vyšetření události na místě se rychlík rozjel směrem k Brnu, 4 kilometry před cílovou stanicí ve srazil ve 22.55 hodin dalšího člověka – muže, rovněž bez dokladů (bylo to 500 metrů za zastávkou Brno-Černovice). Opět se jednalo veřejnosti nepřístupné místo a stejně jako v předchozím případě žádná škoda na vlaku ani na trati nevznikla.

Od začátku roku Drážní inspekce eviduje celkem 235 střetů vlaku s osobou, což je o 22 méně než za stejné období minulého roku. Rovněž klesl počet zraněných, kterých je prozatím 46, tedy o 19 méně než v roce 2012. Oproti předchozím dvěma ukazatelům počet usmrcených v letošním roce vzrostl o dva již na 192 (2012 – 190).

Mgr. Martin Drápal
tiskový mluvčí Drážní inspekce

Sdílet