Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil sjel na Frýdeckomístecku ze silnice a spadl ze srázu do řeky, hasiči stavěli nornou stěnu

Operační středisko HZS MSK obdrželo informaci o nehodě v obci Hukvaldy na Frýdeckomístecku v 9:21 hodin. Na místo byla ihned vyslána jednotka ze stanice Frýdek-Místek. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu jednoho osobního automobilu, které vyjelo mimo komunikaci a spadlo z cca 3–4 metry vysokého srázu do řeky Ondřejnice.

V době příjezdu hasičů již byla zraněná osoba mimo vozidlo a členové rodiny jej přepravili do nemocnice k ošetření. Jelikož hasiči zjistili, že z vozidla došlo k menšímu úniku provozních kapalin, okamžitě ustavili nornou stěnu pro zachycení úniku.

Na místo byl povolán speciální kontejner se zásobou sorbentu s nosičem kontejnerů ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku, pro vyproštění vozidla byl ze stejné stanice povolán vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815. Velitel zásahu si také na místo vyžádal příjezd zástupců orgánu životního prostředí a správce vodního toku.

Po vyproštění havarovaného vozidla na vozidlo odtahové služby bylo zjištěno, že z vozidla došlo pouze k drobnému úniku provozních kapalin, který byl zachycen pomocí norné stěny a sorbentu. Celý zásah hasičům zabral necelé dvě hodiny.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet