Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velká cena ČR v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků

Fotbalový stadion SK Plzeň–Slovany bude ve čtvrtek 24. května 2007 dějištěm druhého ze závodů XII. ročníku „Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků".

Soutěž pořádá Hasičská záchranná služba podniku České dráhy a.s. Plzeň. Do Velké ceny je v roce 2007 zařazeno pět závodů.
Soutěžní klání na fotbalovém stadionu bude zahájeno nástupem družstev ve 13:00 hodin. Úkolem sedmičlenných družstev bude – ve stručnosti řečeno – co nejrychleji natáhnout hadicové vedení na vzdálenost 90 metrů a nastříkat do elektronických terčů deset litrů vody za pomoci požární stříkačky PS 12. V loňském roce se závod Velké ceny v Plzeňském kraji konal na náměstí v Domažlicích. Vítězství z Domažlic budou obhajovat příslušníci územního odboru HZS Domažlice, kteří v loňském roce zvítězili s časem 22,72 sekundy. Ti se také v loňském roce stali celkovými vítězi „Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků“ a získali putovní požár generálního ředitele HZS ČR.
První závod započítávaný do Velké ceny se uskuteční 10. května 2007 ve Stochově a jeho pořadatelem je HZS Středočeského kraje, územní odbor Kladno, třetí závod se uskuteční 9. června 2007 a jeho pořadatelem je HZS podniku AERO a.s. Vodochody, čtvrtý závod se uskuteční 19. září 2007, jeho pořadatelem je HZS podniku BIOCEL, a.s. Paskov a pátý závod se uskuteční 5. října 2007, jeho pořadatelem je HZS kraje Vysočina, územní odbor Třebíč.
Z pěti závodů Velké ceny se družstvům do celkového vyhodnocení započítávají body ze čtyř nejlepších výsledků. Vítěz převezme putovní pohár generálního ředitele HZS ČR. Družstvo, které v průběhu celé soutěže dosáhne nejlepší čas, obdrží cenu prezidenta Asociace velitelů HZS podniků.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-kuw-
Sdílet