Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali Focus, který v obci Bordovice skončil na střeše na plynové přípojce

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 16. 12. 2013 dopoledne v obci Bordovice (okres Nový Jičín), kde skončila řidička osobního automobilu Ford Focus na střeše přímo na domovní přípojce plynu k rodinnému domku, a to ještě po zničení plotu. Hasiči místo s rizikem úniku plynu do ovzduší ihned zajistili. K vytažení Fordu na kola povolali ze stanice v Novém Jičíně vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě se zraněním řidičky informováno v pondělí před desátou hodinou dopolední. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně a jednotka dobrovolných hasičů z Frenštátu pod Radhoštěm. Současně byla informována plynárenská firma, která vyslala havarijní službu.

Domovní přípojka byla poničena, hasiči měřením nezjistili, že by plyn unikal. Na vytažení Focusu (jezdícího na LPG) z neobvyklé pozice se podílela hydraulická ruka vyprošťovacího vozidla na podvozku Tatra 815 ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně. Hasiči pak místo nehody uklidili. Majitel (přítel řidičky) zajistil odvoz havarovaného vozidla soukromou firmou.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet