Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici z Karlových Varů do Sokolova došlo k hromadné nehodě, do policejního vozidla narazil osobák

V husté ranní mlze a na namrzlém povrchu vozovky se v úterý před sedmou hodinou ráno postupně srazila čtyři osobní a dvě nákladní auta. Nehoda se stále u sjezdu z R6 na Jenišov u Karlových Varů.

Do stojícího policejního vozidla řádně označeného výstražným světelným zařízením i přesto narazilo další osobní vozidlo, které způsobilo řetězovou reakcí srážku dalších dvou kamionů. Nedošlo zde k žádnému zranění.

nprap. Zuzana Týřová, Policie ČR

Hromadná nehoda si nevyžádala žádné zranění. Přivolaní hasiči ze stanice Karlovy Vary zajistili u vozidel nabouraných do motorové části protipožární zabezpečení a zlikvidovali únik provozních kapalin. Společně s pracovníky správy a údržby silnic po vyšetření nehody ze strany policie se poté postarali o úklid vozovky od trosek nabouraných aut.

Kvůli hromadné nehodě byl provoz na R6 v jízdním pruhu ve směru na Sokolov zcela uzavřen, policie řidiče odkláněla na objízdnou trasu. Silnice byla zavřena více než dvě a půl hodiny, ještě před obnovením provozu silničáři ošetřili chemickým posypem namrzlý povrch vozovky.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, TEA CH Iveco)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet