Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ohnivé ubytování

Hasiči v Bruntálu evakuovali při požáru hotelu osmdesát lidí. Požár zavinil bezdomovec.

Osm desítek lidí museli v noci na středu evakuovat hasiči z hořícího hotelu v Bruntálu. Z hostů hotelu a jeho zaměstnanců nebyl nikdo zraněn. Při zásahu se ale zplodin nadýchal jeden hasič. Policejní vyšetřovatel se domnívá, že požár někdo úmyslně založil a policie dokonce má podezřelého.

Celková škoda byla zatím odhadnuta na milion korun. Plameny vyšlehly těsně po půlnoci a na jejich likvidaci se podílelo sedm jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů z Bruntálu a okolních obcí.

Dvacet hostů hotelu museli hasiči z hořící budovy evakuovat pomocí žebříků. Byli ve vyšších patrech a jejich zdraví ohrožoval kouř.
Oheň zcela zničil zařízení jednoho pokoje a vybavení přilehlé chodby. Navíc plameny poškodily rozvod elektroinstalace.

Policie 13. 2. 2003: Požár bruntálského hotelu má na svědomí bezdomovec

Požár bruntálského hotelu, kvůli kterému museli hasiči evakuovat osm desítek lidí, má podle policie na svědomí místní bezdomovec. Policejní rada již třicetiletého muže obvinil z obecného ohrožení. Požár podle vyšetřovatelů způsobil rozžhaveným vařičem, který si přinesl na hotelový pokoj bez svolení personálu.

Bezdomovce ubytovali v jednom z pokojů hotelu Slezan pracovníci bruntálské radnice. Muž v úterý před půlnocí v podnapilém stavu zapnul na dřevěné skříňce vařič, který si přinesl bez svolení personálu do hotelu a v rozporu s ubytovacím řádem. Poté znaven alkoholem usnul. Od rozžhavené ploténky se vzňal interiér pokoje a jednotlivé části sousedních pokojů a chodby. Muž se k činu doznal. Skončil v policejní cele.

Škodu odborníci vyčíslili na 567.000 korun. Při požáru nebyl nikdo z hostů hotelu a jeho zaměstnanců zraněn. Zplodin se však během zásahu nadýchal jeden hasič.
Na likvidaci požáru se podílelo sedm jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů z Bruntálu a okolních obcí. Oheň zcela zničil zařízení jednoho pokoje, vybavení přilehlé chodby a poškodil rozvod elektroinstalace.

Ilustrační foto:Požáry.cz
Sdílet