Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lokomotiva zachránila člověka

V neděli, 13. 5. 2007, v nočních hodinách došlo k zajímavé záchranné akci mezi obcemi Karlštejn a Srbsko. Výjezdová skupina RLP TRANS HOSPITAL Řevnice byla vyslána k asi 45letitému muži, který spadl z velké výšky.

Při příjezdu na místo a následném pochodu posádky po úzkých cestičkách za úplné tmy mezi řekou Berounkou a železniční tratí v délce cca 2 kilometry byl nalezen pacient, který pravděpodobně pod vlivem alkoholu předváděl ještě dvěma svým kamarádům skok z výšky cca 5 metrů.

Způsobil si tržnou ránu hlavy a zlomeninu žeber. Vzhledem k tomu, že zde byl velice náročný terén, byli na místo přivolání profesionální hasiči HZS Středočeského kraje ze stanice Řevnice, aby pomohli s transportem pacienta do sanitního vozu vzdáleného asi dva km od místa události a Policie ČR Karlštejn, která se snažila uklidnit opilou kamarádku pacienta a dva psy. Po vyhodnocení situace na místě všemi zainteresovanými složkami spojila dispečerka ZZS Prahy Venkov konferenčním hovorem přednostu nádraží Karlštejn se zasahující posádkou a ten na místo události z Berouna poslal lokomotivu, která potom přepravila pacienta na nádraží a zde byl předán do sanitního vozu a převezen do nemocnice v Krči.

Info a foto: ZZS Trans Hospital

-wap-
Sdílet