Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mercedesu shořel předek

V pondělí 14. května 2007 v 08:07 hodin byly vyslány jednotky HZS Středočeského kraje, stanice Kolín a Říčany k ohlášenému požáru nákladního automobilu za obcí Sluštice ve směru k obci Zlatá v okrese Praha-východ.

Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár nákladního automobilu Mercedes Atego, převážejícího palety se svářecím drátem. Technická závada v motorovém prostoru vozidla – prasklá hadice hydraulického rozvodu posilovače řízení – způsobila požár v motorovém prostoru vozidla a jeho následné rozšíření do vnitřního prostoru kabiny řidiče, na obě přední pneumatiky a došlo i k poškození čelní strany nástavby vozidla. Škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za cca 400 tisíc korun. Na hašení nasazeny dva C proudy, dohašování se provedlo vysokotlakem. Motorovou pilou se proniklo do nákladové části, kde se podařilo náklad uchránit. Dále byl proveden posyp sorbentem a provedeno protipožární opatření. Na místě řídila kyvadlově dopravu policie, nedočkavý řidič motocyklu v koloně podcenil brzdnou dráhu.

V odpoledních hodinách vyrazila říčanskíá jednotka s AV14 T815 do průmyslové zóny Čestlice, kde v areálu podniku usmrtil při nakládce na návěs kamionu osobu. Bylo nutné odstranění tohoto stroje, který hrozil sesutím. Jednotka provedla posyp sorbentem hydraolického oleje ze stroje.

Foto a info: mphoto

a

mjr.Libor Pospíšíl
vedoucí OZPP
HZS Středočeského kraje

-wap-
Sdílet