Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V trabantu zemřeli dva lidé

K tragické nehodě dnes odpoledne hasiči vyjížděli na silnici z obce Česká do Kuřimi na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 13:13 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Tišnově.

Jednalo se o čelní srážku autobusu Karosa s vozidlem Trabant 601. Podle dostupných informací trabant, jedoucí ven z Brna do Kuřimi, zřejmě vyjel do protisměru, kde narazil do linkového autobusu dopravní společnosti ze Žďáru nad Sázavou. Ve zdemolovaném trabantu na místě zemřeli dva muži – 82letý senior a další muž, jehož totožnost zjišťují policisté.

Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a po vyšetření a zadokumentování nehody dopravní policií vrak trabantu zaklesnutý pod autobusem pomocí lana odtrhli. Po odstranění střechy trabantu pak z kabiny vyprostili těla obou mužů. Obě vozidla – trabant i autobus, pak postupně odstranili na kraj vozovky, a uvolnili tak jeden jízdní pruh. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po 16. hodině pomohli vrak trabantu naložit k odtahu a asistovali při odtažení autobusu. Po úklidu vozovky krátce před 16:30 hod. místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet