Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poděkování těm, kteří zůstávají ve stínu.

V předvečer významného dne pro HZS Praha, oslavy 150 výročí založení hasičského sboru, stojí za zmínku poděkovat těm, kteří přímo „nevytahují“ lidi z náruče smrti ani se neobjevují na televizních obrazovkách a stránkách nejčtenějších deníků.

V předvečer významného večera pro HZS Praha , oslavy 150 výročí založení hasičského sboru.

Stojí za zmínku poděkovat těm, kteří přímo „nevytahují“ lidi z náruče smrti ani se neobjevují na televizních obrazovkách a stránkách nejčtenějších deníků.

Jde totiž o soukromé společnosti a jednotlivce, kteří si práce hasičů velice váží, přičemž dokaží věnovat nemalou finanční částku, čas a nadlidské úsilí pro dobrou věc.

Příkladem může být společnost SCOTT tato americká firma dodala v období povodní 150 masek a 1500 filtrů a tím usnadnila hasičům a vojákům likvidaci hnijícího materialu v oblastech zatopených povodní. Její okamžitá reakce je obdivuhodná.

Dále pak patří dík firmě GLOBE , která zaslala 50 kusů ochranných kabátů pro dobrovolné hasiče.

Letecké společnosti ČSA za bezplatné a perfektní dodání této zásilky z USA.

Společnosti OMNIPEX, která zajišťovala admistrativní stránku této humanitární akci.

Americkým hasičům, kteří pomáhali s organizováním této zásilky.

Panu Pavlu Bemovi za organizaci, paní Marii Pospíšilové za její obětavost.

Asi největší dík patří panu Jiřímu Stanislavovi, který celou tuto akci perfektně zorganizoval a řídil na vlastní náklady.

Pan Stanislav je mezi hasiči znám jako osoba, která bojuje za věci hasičské především srdcem.

Rád bych zmínil například jeho příspěvek pro reprezentaci hasičů ve Finsku, kdy získal slevu pro reprezentaci ČR u letecké společnosti a ušetřil tím výpravě vysokou částku.

Je mnoho neznámých, kteří naši profesi milují a těm patří dík.

Panu Jiřímu Stanislavovi a jmenovaným firmám patří dík od nás hasičů. Dále patří dík podnikovým hasičům a dobrovolníkům . Lidem, kteří stojí ve stínu…


Když už jsme u slov obětavost, pomoc, záchrana apod. Je nutné připomenout, že je tomu tento rok 150 let, kdy byl založen první hasičský sbor na území hl.m. Prahy.

A proto Hasičský záchranný sbor hl.m.Prahy oznamuje, že 10.hasičský ples se skutečně koná 14.února od 19,30 hodin v pražské Lucerně jako první akce v roce 150.výročí založení sboru. V úvodu budou Zlatým záchranářským křížem oceněni vybraní novodobí hrdinové, pak budou hrát tři orchestry, zpívat půvabná děvčata, soutěžit hasiči s policisty a to vše bude uvádět pan Štěpán Škorpil. Vstupenky má ještě sekretariát HZS hl.m.Prahy v Praze 2, Sokolské ul.62 a pokladna Lucerny. Neváhejte a přijďte se pobavit!
Sdílet