Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva nové modely od výrobce SDV model

Před nedávnem jeden z předních výrobců modelů v měřítku 1:87 uvedl na trh dva nové velmi zajímavé modely hasičské techniky. Jedná se o vyprošťovací tank drážních hasičů a o pěnový návěs pražského požárního útvaru.

První model potěší příznivce HZS Českých drah. Jedná se o model vyprošťovacího tanku na podvozku T55. Model má barvu modrou, což odpovídá skutečnému tanku, který slouží u již zmiňovaného hasičského sboru v Českých Budějovicích. Tento model je již druhý do série, který slouží u hasičů Českých drah. První model byl v barvě červené a tento tank slouží u drážních hasičů v Praze.

Druhý model je novinka firmy SDV. Jedná se o Tatru T 813 NT s návěsem N26 na hasící pěnu. Skutečná souprava vznikla v sedmdesátých letech v jediném kuse. Souprava sloužila u požárního útvaru hlavního města Prahy. Svoji existenci ukončila tato souprava těžkou autonehodou, při které se převrátila. Bylo rozhodnuto o jejím sešrotování.

Bližší informace o modelech a jejich ceně seženete na internetové stránce výrobce http://sdvmodel­.inshop.cz, nebo www.sdvmodel.cz.

Firma SDV Model je jedním z pořadatelů soutěže plastikových a rezinových modelů v měřítku 1:87, viz tento článek. Server Požáry.cz je mediálním partnerem této akce.

-wap- 
Sdílet