Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Brandova a Hory Svaté Kateřiny dostali zásahové automobily od firmy NET4GAS, Atego a Tatru

Pátek 20. prosince 2013 se zapíše do kronik dvou obcí na Mostecku ozdobným písmem, hasiči z obcí Brandov a Hora Svaté Kateřiny na Mostecku dostali od firmy NET4GAS dvě zásahová vozidla, Mercedes Benz Atego a Tatru 815.

Slavnostnímu předání velkorysých darů byli přítomni starosta Brandova Jiří Mooz, starostka Hory sv. Kateřiny Hana Řebíková i velitelé jednotek Sboru dobrovolných hasičů z obou obdarovaných obcí. Spolu s nimi ocenil hejtman pomoc společnosti NET4GAS

Její dary dobrovolným či profesionálním hasičům, finanční příspěvky na akce pro děti, záchranáře a další aktivity kraje jsou mezi veřejností dostatečně známé. Například jen v letošním roce činily finanční příspěvky kraji 800 tisíc korun a na příští rok se dary ještě významněji rozšíří.

Firma NET4GAS je budovatelem plynovodů, včetně Gazely. Tento plynovod vede ze severočeské hraniční předávací stanice Brandov do bavorského Waidhausu, kde jsou hraniční předávací stanice, těmi je ruský plyn přepravován z Česka do Německa.

Vozidla Mercedes i Tatra přispějí k lepšímu vybavení požárních zbrojnic zmíněných obcí a jistě pomohou v kvalitnější a rychlejší práci dobrovolných hasičů při ochraně majetků i zdraví občanů regionu této části Krušných hor.

Společnost NET4GAS poskytla auta, která sice již sloužila na dvou kompresních stanicích plynovodů v ČR, ale jsou v perfektním stavu. Klíčky od vozidel předali Pavel Nesládek, manažer projektu Gazela a Petr Koutný, ředitel provozu NET4GAS.

Automobily tentokrát v Technice později nepředstavíme, Atego je stejné jako již představené (NET4GAS ho věnoval do Jihomoravského kraje) a v případě Tatry se jedná o víceméně standardní cisternu.

Podklady: Zbyněk Šebesta, Ústecký kraj

Sdílet