Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Iveco Daily nahradí v Hrádku nad Nisou – Dolním Sedle starou Avii, hasiči převzali také protipovodňový sklad

U požární zbrojnice v Hrádku nad Nisou se v pátečních večerních hodinách uskutečnilo slavnostní předání protipovodňového skladu a nového vozidla Iveco Daily pro jednotku SDH Hrádek nad Nisou – Dolní Sedlo, které nahradí dosluhující Avii.

Byl tak zakončen projekt „Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod – Hrádek nad Nisou – Zittau“. Německý partner provedl úpravy v zátopovém území poblíž bodu Trojzemí a obdobně jako český partner vybudoval sklad IZS a rozšířil vozový park hasičů o novou techniku.

Technické vybavení skladu IZS na české straně doplnily z projektu i elektrocentrály a vysokozdvižný vozík. Potřebu těchto věcí ukázaly povodně 2010, stejně tak jako potřebu stanových hal pro příjem a výdej humanitární pomoci a technického zázemí, které mohou být v případě potřeby postaveny vedle skladu.

Již dříve byly v rámci projektu pořízeny kamery, které sledují hladinu Lužické Nisy, na které byly v minulých dnech dokončeny rozsáhlé úpravy vodního koryta a komunikační technika, která umožní rychlejší komunikaci jak s českými, tak přeshraničními partnery.


Na to, co hasiče vedlo k rekonstrukci starého výměníku na protipovodňový sklad, se v budoucnu zaměříme v naší rubrice Hasičina, Iveco pak samozřejmě po zařazení do IZS podrobně představíme v Technice.

Sdílet