Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popadané stromy stále komplikují dopravu na Vysočině

Popadané stromy komplikují dopravu na Vysočině i dnes. Zasahovat jednotky musely již na několika místech. Stromy ze silnic hasiči odstraňovali na Třebíčsku například u Šebkovic nebo Odunce, na Žďársku byl zásah nutný například na silnici u Jívoví nebo Rudolce. Bez komplikací nebyl ani provoz na železnici. O půl šesté ráno padl do kolejiště u Sedlejova vzrostlý strom. Provoz na trati je v současné chvíli zastaven.

Dalších třicet událostí v souvislosti s počasím řešili hasiči na Vysočině od dnešní půlnoci do desáté hodiny dopoledne. Celkový počet výjezdů tak od středy překročil stovku. Nejvíce událostí stále řešíme na Žďársku a Třebíčsku. Na některých místech museli hasiči z komunikací odstraňovat ne jeden, ale třeba hned několik vzrostlých stromů.

Taková situace panovala například na silnici u obce Sviny na Žďársku, kde hasiči za použití ručních motorových pil odstraňovali pět popadaných vzrostlých smrků, které kompletně zastavily provoz na této komunikaci. Na Žďársku dále hasiči museli zasahovat například na silnici u Tasova, Jívoví, Nových Dvorů nebo Polničky. Na Třebíčsku zaměstnaly popadané stromy hasiče napřiklad u Předína, Odunce nebo Šebkovic.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet