Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřeli tři mladí lidé

Tři mladí lidé – 23letý řidič vozidla Alfa Romeo, jeho 21letá spolujezdkyně na předním sedadle a 22letý spolujezdec na zadním sedadle – včera, 17. 5. 2007, odpoledne zemřeli při dopravní nehodě u Pohořelic na Brněnsku.

Vážné zranění utrpěla osádka vozidla Škoda Octavia – 51letý řidič a jeho 47letá manželka. Zdravotníci oba po ošetření na místě převezli do nemocnice v Brně.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 14:56 hodin a na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Pohořelicích a v Mikulově. Vozidla se srazila nedaleko Pohořelic na výjezdu z rychlostní komunikace R52 do Znojma. Vozidlo Alfa Romeo, jedoucí od Brna, vyjelo do protisměru, kde se střetlo se Škodou Octavia. Vozidlo Alfa Romeo po bočním nárazu skončilo mimo vozovku převrácené na střeše. Tříčlenná osádka na místě podlehla zraněním. Mimo vozovku přední částí do pole sjelo také vozidlo Škoda Octavia. Zranění manželé byli při příjezdu hasičů v péči zdravotníků.

Hasiči pomocí výstražných kuželů zajistili místo nehody a spolu s policisty usměrňovali dopravu. Provoz ve směru od Znojma byl odkloněn přes Pohořelice. Na vozidlech hasiči udělali protipožární opatření a po zadokumentování nehody z vraku Alfy Romeo pomocí hydraulického nářadí vystříhali zaklíněná těla tří obětí. Sorbentem zasypali unikající provozní náplně. Vozidlo Alfa Romeo pak pomocí lana a navijáku přetočili zpět na kola. Benzín unikající z nádrže auta jímali do připravené nádoby. Obě havarovaná vozidla pak vytáhli na vozovku a pomohli je naložit k odtahu. Pracovníkům pohřební služby pomohli při naložení těl obětí k odvozu. Po úklidu vozovky před 19. hodinou ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet