Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu v milionech korun způsobil požár rodinného domu v Těrlicku, zasahovalo deset jednotek

Až 10 požárních jednotek a 16 hasičských vozidel muselo v sobotu večer a v noci 21. 12. 2013 likvidovat rozsáhlejší požár rodinného domu v Těrlicku, místní části Hradiště. Škoda způsobená požárem je předběžně stanovena na 4 miliony korun.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor ohlašující požár v podkroví rodinného domu krátce po 18:00 hod. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů HZS MSK z Havířova a tři jednotky dobrovolných hasičů.

Po příjezdu hasičů na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o rozsáhlejší požár novostavby rodinného domu, který byl již ze dvou třetin zasažen požárem, včetně střechy. Na místo byly postupně vyslány další tři jednotky profesionálních hasičů HZS MSK ze stanic Český Těšín, Karviná, Ostrava – Zábřeh a další tři jednotky sborů dobrovolných hasičů.

Hasiči dostali požár pod kontrolu až po dvou hodinách hašení a rozebírání konstrukcí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4 miliony korun, příčina požáru bude předmětem dalšího šetření. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění nebo úmrtí.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet