Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celostátní soutěž Orlická věž

Dne 18. května 2008, úderem deváté hodiny odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 17. ročník celostátní soutěže profesionálních hasičů ve výstupu na cvičnou věž nazvaný Orlická věž.

Profesionální hasiči z celé republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku.

Na úvod 17. ročníku této soutěže, která je součástí Ligy 2007, přijeli povzbudit soutěžící i Ing. Petr Šilar, člen Rady Pardubického kraje, a také místostarosta města Ústí nad Orlicí Mgr. Luboš Bäuchel.

Do soutěže bylo letos přihlášeno 123 soutěžících z celé České republiky. Za okres Ústí nad Orlicí bojovali o vítězství i hasiči z domácí stanice, a to Marcel Novotný, David Hynek i Jindřich Matějíček.

Nejlepším závodníkem Orlické soutěže byl v letech 2001, 2002, 2004 a 2005 Radek Vyvial z HZS ÚO Kolín, který vystoupal na věž za 14,09 sekund. Před ním byl po dobu pěti let (1995–1999) nejlepším závodníkem Josef Pěnča ze Strakonic.

Letos se stal nejlepším závodníkem Karel Ryl z HZS Ostrava. Druhé místo obsadil Marek Jarůšek z HZS Blansko a na třetím místě skončil Jan Neubert z HZS Jílové.

Celková výsledková listina je ke stažení zde.

Na stanici se zároveň konal Den otevřených dveří, a tak za hasiči putovaly děti ze základních i mateřských škol z okolí a samozřejmě široká veřejnost.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet