Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm zraněných na dálnici D5

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun společně se 3 vozy Zdravotnické záchranné služby z Berouna a Rudné a Policií ČR zasahovala u dopravní nehody se sedmi zraněnými osobami.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA VW, CAS 25-IVECO, a VEA-Š Fabia společně se 3 vozy Zdravotnické záchranné služby z Berouna a Rudné, Policií ČR a Správou a údržbou silnic a dálnic zasahovala 19. 5. 2007 kolem 8:00 hod u dopravní nehody se sedmi zraněnými osobami na 22. km dálnice D5 ve směru na Prahu.

Událost byla prvotně nahlášena jako dopravní nehoda kamionu a osobního vozidla se zraněním jedné osoby bez nutnosti vyproštění. Těsně po dojezdu jednotky, která dorazila na místo před ZZS i Policií ČR, se stala další nehoda dvou osobních vozidel, u níž došlo ke zranění celkem 5 dětí. Situace na místě zásahu se tímto pro velitele zásahu i samotné hasiče během okamžiku zdramatizovala.

Jen díky standardnímu vysílání krycího vozidla CAS k dopravním nehodám na dálnici
a z tohoto opatření vyplývajícího dostatku sil a prostředků bylo možno provést zajištění místa zásahu, první pomoc i protipožární opatření. Shodou okolností byla v rámci sobotní stáže dobrovolných hasičů na stanici Beroun osádka prvovýjezdového CAS-Iveco posílena navíc
o 3 členy z jednotek SDH obcí Nový Jáchymov a Chyňava. Při uzavření dálnice ve směru na Prahu, z důvodu rozmístění havarovaných vozidel po nehodě ve všech pruzích, byl využit s krycím vozidlem CAS i další kamion, který zablokoval průjezd pro neukázněné řidiče.

Shrnutí zraněných v osobních automobilech z podkladů ZZS:
Mercedes Benz řady E – 2 zraněné osoby, řidič (35 let) s pohmožděnou kyčlí a spolucestující japonské národnosti (34 let) se zraněním krční páteře,
Škoda Octavia Combi – 3 lehce zraněné děti (7, 8 a 9 let) s psychickým šokem,
Fiat Multipla – 2 zraněné děti (6 a 9 let) – pohmožděný hrudník.

vrchní komisař
mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje

-kuw-
Sdílet