Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Zlínském kraji stále vyjíždějí odstraňovat následky vichřice, padají stromy a létají plechy ze střech

Od třinácté hodiny pokračují zásahy jednotek profesionálních, městských a dobrovolných hasičů nejen na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku, ale i Uherskobrodsku.

V 13:10 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí k zajištění utržených plechů na ulici Náměstí. Po jejich zajištění se jednotka vrátila na stanici.

V 13:57 hodin vyjeli znovu profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, tentokrát k odstranění stromu z komunikace mezi obcemi Branky a Kladeruby.

Třetí výjezd jednotky přišel v 14:11 hodin, kdy byli hasiči vysláni k zajištění utržené střechy na ulici Nádražní v městské části Krásno nad Bečvou.

V 14:22 hodin byl ohlášen pád stromu na objekt rodinného domu a na elektrické vedení ve Valašském Meziříčí – Podlesí. Jednotka provedla pořezání a odstranění kmene stromu.

V 14:41 hodin vyslal operační důstojník ze Zlína jednotku profesionálních hasičů stanice Uherský Brod k odstranění stromu přes komunikaci v části obce Bzová. Po příjezdu bylo velitelem hlášeno, že na komunikaci je popadaných stromů více a jednotka provede jejich postupné odstranění.

Zranění jedné osoby si vyžádal pád větví stromu v Rožnově pod Radhoštěm na ulici Tylovice. Událost byla na tísňovou linku hasičů oznámena v 14:44 hodin. Ještě před příjezdem hasičů města Rožnova pod Radhoštěm byla zraněná osoba odvezena posádkou zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili ohrožený prostor a provedli kontrolu větví stromů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet