Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr dál komplikuje život ve Zlínském kraji, ve Valašském Meziříčí odtrhl střechu ubytovny

Letošní svátky nelze pro hasiče nazvat klidnými. Vlivem silného větru, který zasáhl především Vsetínsko a ve větší či menší míře i ostatní části kraje, jsou nepřetržitě hlášeny další popadané stromy, větve nebo poškozené konstrukce střech domů.

Včera bylo na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámeno celkem 34 událostí, z nichž 29 zásahů souviselo se silně větrným počasím. Největší počet výjezdů byl zaznamenán na Vsetínsku. V 16 případech zasahovaly jednotky hasičů u popadaných stromů, ulomených větví a poškozených střešních krytin. Na Vsetínsku, konkrétně v Rožnově pod Radhoštěm, došlo také vlivem pádu větví ke zranění jedné osoby. Nejvážnější situace byla u obce Vidče, kde popadané stromy zcela uzavřely komunikaci ve směru na Valašskou Bystřici.

K sedmi událostem byly vyslány jednotky hasičů na Uherskohradišťsku, pěti na Zlínsku a jedné na Kroměřížsku.


Situace se nezlepšila ani po dnešní půlnoci. Do desáté hodiny dopolední byly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyslány k dalším šestnácti událostem. Největší počet zásahů byl proveden opět na Vsetínsku, menší počet byl zaznamenám na Zlínsku. Nejklidnější situace je na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku, kde hasiči vyjeli pouze k jednotlivým zásahům.

Aktuálně zasahuji hasiči v části města Valašské Meziříčí – Bynina, kde došlo k odtržení střechy na objektu ubytovny. Na místě zasahuje i výšková technika hasičů.

Další poškození a uvolnění střešních krytin řeší hasiči ve Valašském Meziříčí, Velkém Ořechově na Zlínsku, Bystřici pod Hostýnem a Zubří u Vsetína.

V obci Huslenky na Vsetínsku bylo provedeno odstranění stromu z kolejí. Po dobu zásahu byl provoz na trati uzavřen.

Kromě včerejší události v Rožnově pod Radhoštěm nebylo z míst zásahů hlášeno zranění osob nebo zasahujících hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet