Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Novoměští hasiči připravují velkou show

Sbor dobrovolných hasičů Nové Město nad Metují je připraven pomáhat lidem, kteří se ocitli v nesnázích, již 135 let. V rámci oslav připravují velkou záchranářskou show, jež se bude konat 9. 6. 2007 od 13 hodin na Husově náměstí.

V rámci netradiční soutěže budete mít možnost vidět, jak by si s hasičským řemeslem poradili známé novoměstské osobnosti. Nenechte si tuto akci ujít!

Před sto lety se sbor dočkal vlastní zcela nové zbrojnice. V té době nadčasově řešená budova se stavěla v tzv. akci „Z“, to znamená, že se stavěla brigádnicky, tedy převážně bez nároku na mzdu, a to nejen samotnými hasiči, ale i jinými občany města. Slavnostně byl Dům hasičů předán k určenému účelu v roce 1973. Hasiči se tak dočkali tolik potřebných prostorů, do kterých mohli přesunout technika ze dvou zbrojnic, a to z budovy radnice (na Husově náměstí) a bývalých garáží ČSAD. Prostory v roce 2006 prošly další rekonstrukcí, aby vyhověly nárokům jednotky zařazené jako JPO2/1. Nedávno zrekonstruované prostory si můžete přijít prohlédnout v pátek 8. června, kdy budou do 16 hodin dveře otevřeny pro všechny, které zajímá hasičská technika a činnost hasičů. Kromě techniky a fotografií z činnosti sboru budou k vidění modely hasičských vozidel dvou sběratelů. Ti odvážnější si budou moct sami některé hasičské činnosti vyzkoušet.

Michal Máslo
Hasiči NMnM

-wap-
Sdílet