Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kardašově Řečici na Jindřichohradecku hořela střecha opuštěného kravína

Minutu po 18. hodině obdrželo Operační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 informaci o požáru stodoly v Kardašově Řečici. Operační důstojníci k požáru vyslali osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Jindřichův Hradec a svolali jednotky SDH obcí Kardašova Řečice a Deštná.

Provedený průzkum na místě požáru ukázal, že hoří opuštěný hospodářský objekt o půdorysu přibližně 85 × 15 metrů. Požár zasáhl střechu kravína v plném rozsahu. Zasahujícím hasičům se podařilo požár během půlhodiny dostat pod kontrolu, velitel zásahu nahlásil na operační středisko, že požár je lokalizován.

Po 19. hodině byla na svoji základnu odeslána jednotka SDH obce Deštná. Hasební práce pokračovaly další dvě hodiny. Úplná likvidace požáru nastala v 20:49 hodin. Velitel zásahu pak požářiště předal a jindřichohradecká jednotka i jednotka z Kardašovy Řečice také po 21. hodině odjely na své základny.

Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na Kč 300 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 500 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet