Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během dnešního odpoledne vítr na území Zlínského kraje postupně ustával, i tak mají za sebou hasiči 111 zásahů

. I přesto jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly od ranních hodin u téměř dvaceti událostí, a to především na Vsetínsku. Jednalo se o odstraňování spadlých stromů a větví na komunikace a dráty elektrického vedení nebo utržené části střešních krytin.

V porovnání s předchozími roky byly letošní Vánoce pro hasiče na území Zlínského kraje opravdu perné. Zatímco v roce 2011 zasahovali hasiči celkem u 19 událostí, v roce 2012 u 22 událostí, tak letos dosáhl počet výjezdů čísla 111. A to poslední sváteční den ještě neskončil.

Letošní svátky potrápil občany a hasiče silný vítr, který zasáhl celé území kraje, a to především část Vsetínska. Z uvedeného celkového počtu 111 zásahů souviselo s extrémním větrným počasím 93 událostí. Popadané stromy a větve blokovaly komunikace a chodníky nebo na několika místech přerušily elektrické a telefonní vedení. Na Valašskomeziříčsku silný vítr poškodil i několik střech objektů. Ojedinělé případy řešili hasiči i na Kroměřížsku a Zlínsku.

Mimo jedné osoby, kterou na Štědrý den v Rožnově pod Radhoštěm zranily padající větve, se všechny události obešly bez dalších zranění občanů nebo zasahujících hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet